Rich Man, Poor Woman (リッチマン、プアウーマン)

Zengin Adam Fakir Kız
"Ne kadar basit bir konu bu böyle?" diye düşündüm ilk başta. Ama izleyince Japonların nasıl bu kadar iyi iş çıkardığına şaşırdım. Açıkcası Japon dizilerine pek hayran olduğumu söyleyemem lakin Rich Man Poor Woman bu genellemeden sıyrılmış durumda.Basit bir konuyu işlemelerine rağmen olayların gidişatı sıkmadan kendini size sevdiriyor. Kısacası Japon dizisinin çıtasını yükseltmiş bence.Hala yayınlandığı içinse bölüm sayısını belirsiz oluşu beni mutlu ediyor. "Belki de uzun sürer." diyorum kendi kendime.Neyse efendim lafı cok uzatmayalım işte tanıtım:




Kanalı: Fuji TV
Yayın Günü: Pazartesi 21:00
Konusu: Hyuga Toru piyasa değeri 300 milyon yen olan bir şirkete sahiptir. Sekiz yıl önce küçücük bir yerde kurulan şirket şimdi ise akıl almaz derecede büyümüştür. Gelin görün ki Hyuga Toru'nun annesi onu terk etmiştir ve Hyuga sürekli olarak annesini aramaktadır, annesinin adı ise Sawaki Chihiro'dur. Makoto Natsui Tokyo Üniversitesinde okuyan ve zamanın büyük çoğunluğunu iş arayarak geçiren zavallı bir kızdır. 


Karakterler:

Hyuga Toru (Shun Oguri)
Düşünce sistemi insanlara göre farklıdır belki de aşırı zekanın getirdiği bir şey bu bilemeyeceğim. Küçük yaşta annesi onu terk etmiştir bu yüzden hep annesini artmıştır. Adamımız Hyuga'nın öyle bir hastalığı var ki sormayın. İnsanların yüzlerini ve isimlerini unutuyor. Bu yüzden annesini bulamıyor hatta. Tek bildiği annesinin adı. Ama bir gün gizemli bir genç kız(Makoto Natsui) adının Sawaki Chihiro olduğunu söylüyor Hyuga'ya. 

Makoto Natsui (Satomi Ishihara)
Fakir kızımız Tokyo Üniversitesinde Fen Fakültesinde okuyor. Dizinin en başlarında, başı iş bulmakla belada. Ailesinden ayrı yaşıyor ve aslında iş bulup ailesine yük olmak istemiyor. 
Hafızası öyle kuvvetli ki bir gördüğü şeyi bir daha unutmuyor, Hyuga'nın tam tersi yani :) Kişiliğine gelirsek de içinden geleni anında söyler diyebilirim ya da kısaca patavatsızın teki. Ayrıca Hyuga'nın dikkatini çekebilecek kadar bilgiye sahip Hyuga hakkında.

Asahine Kosuke (Arata)
Şirketin baskan yardımcısı Hyuga'nın kankası. 8 sene önce Hyuga'daki potansiyeli gördü ve çalıştığı şirketten istifa ederek onunla birlikte şirket kurdu.
Kosuke daha çok yapım aşamasında öne çıkıyor; yani fikir adamı Hyuga, uygulayan Kosuke. Bu yüzden Kosuke hep arka planda olmak zorunda. Bazense bu ona kötü hissettiriyor ama önemli değil gibi davranıyor. Ee hafiften Hyuga'yı kıskanıyor ama cok değil :)

Asahina Yoko(Saki Aibu)
Kosuke'nin kız kardeşi. Yurt dışında aşçılık eğitimi alıp Japonya'ya döner ve bir restaurant açar. Bilin bakalım bu restaurant nerde? Tabi ki Hyuga'nın şirketinin altında.
Yoko uzun yıllar önce Hyuga ile karşılaşmış ve ona aşık olmuştur. Ama Hyuga'nın bunlardan haberi yoktur hastalığı yüzünden.

Fragman:


Bu da dizimizin OST'u:







CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder

Back
to top